Tento týden se konala prestižní technologická akce Lenovo Tech World, kde jedním z nejzajímavějších momentů byla prezentace konceptu telefonu |Motorola s flexibilním pOLED displejem. Toto zařízení představuje revoluční krok v oblasti panelových technologií, protože jej lze prakticky umístit kolem zápěstí jako náramek nebo ohnout na podstavec. Společnost Lenovo je přesvědčena, že tento koncept může být klíčem k budoucím technologiím, které umožní uživatelům nový zážitek.

Ačkoli Motorola, dceřiná společnost Lenovo, nezveřejnila všechny technické specifikace nového zařízení, bylo odhaleno několik klíčových informací. Extra ohebný telefon má mít úhlopříčku 6,9 palce s rozlišením FHD+ a má být doplněn výraznými rámečky a elegantním zadním krytem. K zajímavým funkcím patří možnost připevnění telefonu k zápěstí pomocí kovové manžety, pravděpodobně s využitím magnetů.

Uživatelské rozhraní se dynamicky přizpůsobuje podle toho, jak je obrazovka zarovnána. Motorola také zdůraznila, že nošení tohoto silně flexibilního zařízení na zápěstí nabídne zážitek srovnatelný s modelem Razr 40 Ultra, jehož 3,6palcový vnější displej podporuje aplikace pro Android. Na několik obrázků předvedeného konceptu se můžete podívat níže.

Kromě hardwarových inovací Motorola představila i nové softwarové funkce. Jednou z nich je MotoAI, umělá inteligence integrovaná do tohoto telefonu. Díky MotoAI mohou uživatelé personalizovat svou tapetu a téma telefonu. Například můžete vyfotit svůj outfit a následně obdržet obrázky generované AI, které lze nastavit jako pozadí.