Čínský výrobce Honor se začátkem roku 2024 pokusí opět zabodovat s vlajkovou řadou Magic. Loňský TOP model Magic5 Pro, který se dostal i k nám do Česka, doteď patří mezi nejlepší Android smartphony, co se kvality fotoaparátů a displeje týče. Nadcházející řada Magic6 má podobné ambice, a navíc se dočkáme i zajímavých softwarových novinek.

Společnost Honor už před nedávnem stihla potvrdit, že série Magic6 na domácím trhu (čtěte: v Číně) debutuje už 10 ledna. Na tento a následující den – středu a čtvrtek – si Honor naplánoval akci, během níž představí také novou verzi nadstavby MagicOS. Kdy se nové telefony dostanou do Evropy, zatím potvrzeno nebylo, ale osobně bych si tipnul, že globální oznámení proběhne koncem února na veletrhu MWC 2024.

Co se týče podrobněji samotné řady Magic6, odhaleny nám pravděpodobně budou alespoň tři modely. Kromě standardního a stejnojmenného telefonu můžeme očekávat variantu Pro anebo speciální kousek Magic6 Porsche Design, za nímž stojí partnerství mezi Honorem a světoznámou automobilkou.

Nejvyhlíženější z trojice, tedy Magic6 Pro, přinese procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a 50Mpx snímač OV50K z dílny výrobce OmniVision. Některé dřívější zvěsti rovněž zmiňovaly přítomnost 160Mpx teleobjektivu, avšak zatím není jasné, co je na tom pravdy. Po designové stránce se bude telefon nápadně podobat svému předchůdci, což před nedávnem prozradila uniklá fotografie.