Smartphone Honor Magic5 Lite byl poprvé představen v polovině února a začátkem března se vydal i k nám do Česka. Mezi jeho hlavní lákadla celou dobu patřila baterie, displej, vzhled nebo příjemná cenovka. Podobně to vidí i vybraní tuzemští testeři.

Telefon dostala do rukou pětice testerů zapojených do programu, o němž jsme samostatně psali zde. Po dobu jednoho týdne jej používala a své zážitky dokumentovala na sociálních sítích, přičemž všichni se shodli, že Magic5 Lite zkrátka překonal veškerá očekávání.

Velkou roli podle všeho sehrál design, a to nejen díky velkému displeji s prohnutými okraji. Svou zásluhu si na tom připsal i nevšedně vypadající kamerový modul umístěný na zadní straně, který má tvar prstence a skýtá trojici kamer.

Mezi další klíčové faktory patří například výdrž baterie. Ta byla oceněna serverem DxOMark, jenž Honor Magic5 Lite umístil na první místo dle její výdrže. Tisková zpráva uvádí, že přes vydatné brouzdání napříč sociálními sítěmi a internetem smartphone vydržel 3 dny a více na pouhé jedno nabití, a to v 80 % případů.

Kladnými vlastnostmi oceněnými testery jsou:

  • Výdrž bez nabití až na 3 dny
  • Skvělá odolnost
  • Bezrámečkový displej vysoké kvality
  • Supertenký a lehký design
  • 40W rychlonabíjení
  • Trojnásobný fotoaparát

ZÁVĚR

Podle Honoru se všichni testeři shodli na tom, že smartphone Magic5 Lite převyšuje svou střední třídu a doporučili by jej svým blízkým.

Co se týče používání, testeři s telefonem nejvíce fotografovali nebo pořizovali videa, sledovali sociální sítě anebo projížděli internet. Kupříkladu hraní her byla pro ně spíše druhořadá záležitost.