Honor sliboval odhalení svých vlajkových lodí Magic5 na akci MWC 2023, která proběhne koncem února, nicméně již nyní ve Francii oznámil nejlevnější kousek z celé sestavy. Ten láká na plynulý displej či dvoudenní výdrž.

Tímto smartphonem je Honor Magic5 Lite, který už byl dříve spatřen na uniklých snímcích a rovněž se delší dobu spekulovalo o jeho výbavě. Teď už ale to vše máme černé na bílém. Telefon je vybaven prohnutým 6,67palcovým OLED displejem s rozlišením FullHD+, 10bitovou barevnou hloubkou a 120Hz obnovovací frekvencí. Je v něm navíc zabudovaná čtečka otisků prstu. V průstřelu umístěném veprostřed horní části obrazovky pak najdeme 16Mpx selfie kameru.

Zadní strana telefonu je poté osazená poměrně nestandardně vypadajícím kamerovým modulem. Rozlišení hlavního fotoaparátu činí 64 Mpx a doprovází jej 5Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač.

Pod kapotou Honor Magic5 Lite schovává čipset Snapdragon 695, který lze zařadit spíše do střední nežli vyšší třídy, a 5 100mAh baterii, jež údajně poskytne až dvoudenní výdrž na jedno nabití. To lze provádět 40W výkonem. Co se týče kapacity pamětí, novinka od Honoru disponuje 8GB RAM a 128GB úložištěm.

Ve Francii se telefon ještě neprodává, ale předobjednávky budou zahájeny už 20. února. K dispozici bude v barvách Midnight Black, Emerald Green a Titanium Silver za cenu 379 eur, což je v přepočtu 9 000 korun.