Honor uvádí na český trh svůj nový smartphone Magic5 Lite, který byl oznámen těsně před MWC 2023. Jedná se o levný kousek chlubící se kompaktním tělem, vynikající baterií a kvalitním displejem. Pokud si jej navíc zakoupíte, dostanete k němu povedená sluchátka zdarma.

Na samotném telefonu je velice zajímavé to, že se mu povedlo získat prvenství v žebříčku mobilů s nejlepší baterií podle serveru DxOMark. Může za to jeho výdrž, Magic5 Lite je totiž schopen pracovat klidně i tři dny na jedno nabití.

Náročnější úlohy, jako sledování videí na YouTube, zvládá nepřetržitě až jeden den, TikTokem pak lze projíždět i devatenáct hodin. Pakliže jste duchem spíše gameři nežli diváci, vychutnat si můžete až jedenáct hodin kontinuálního hraní. Jedinou nevýhodou této 5 100mAh baterie je výkon nabíjení, který dosahuje pouze 40 W. I to je ale vyšší hodnota než v případě Galaxy S23 od Samsungu.

Jak už jsem zmínil, dalším klíčovým prvkem telefonu Honor Magic5 Lite je zaoblený OLED displej s úhlopříčkou o velikosti 6,67 palce. Jeho rozlišení činí 2400x1080 pixelů a věřím, že spoustu z vás zaujme 120Hz obnovovací frekvence. Výhodou jsou pak i stylové a vysoce tenké rámečky.

Pod kapotou smartphonu se nachází čipset Snapdragon 695 5G od Qualcommu. Ten disponuje dvěma většími a šesti menšími jádry, maximální takt přitom činí 2,2 GHz. Jednoduše řečeno: na nejnáročnější mobilní střílečky s vysokým grafickým nastavením asi stačit nebude, ale v konání běžných činností by vás brzdit neměl. Efektivnímu multitaskingu navíc přispívá technologie Honor RAM Turbo, jež umožňuje využití části úložiště jako operační paměť.

Zadní strana smartphonu je osazená docela nestandardním kamerovým modulem ve tvaru prstence, kde se nachází 64Mpx hlavní senzor, 5Mpx ultra širokoúhlá kamea a 2Mpx makro snímač.

CENA A DOSTUPNOST

Od dnešního dne je Honor Magic5 Lite dostupný i v České republice, a to v barvách Emerald Green, Titanium Silver a Midnight Black. Stojí přitom 9 490 Kč. Každý jeho nový majitel navíc při koupi u ověřených prodejců obdrží sluchátka Honor Earbuds 2 jako dárek.