Nedávno vydané vlajkové lodi Google Pixel 8 Pro se nepřestává dařit. Poté, co v testech uznávaného serveru DxOMark nedávno získal tak vysoké skóre, že jej bylo možné prohlásit za telefon s aktuálně nejlepším displejem, nyní dostává vysoce uspokojivé hodnocení také za fotovýbavu. Přestože jej nenajdeme na první příčce žebříčku, umístil se krásně – skončil totiž na čtvrtém místě, a to hned za letošními iPhony 15 Pro a Pro Max.

Zatímco v současné době nejlepší smartphone od Applu nabízí vyšší kvalitu videí nebo portrétů, Pixel 8 Pro umí lépe pracovat s přiblížením. Podle DxOMark celkově zachycuje povedenější snímky za různých podmínek. Když se ale výsledky ve všech kategoriích sečtou, iPhone 15 Pro/Pro Max je na tom zkrátka o něco lépe.

Co se týče plusů pozitivních vlastností Pixelu 8 Pro, testeři si pochvalují příjemné barvy při fotografování i natáčení, a to za jakýchkoli světelných podmínek, pěkné tóny pleti, přesné a rychlé automatické ostření, perfektní stabilizaci přesnou expozici nebo slušné detaily ve všech nastaveních zoomu a na makro snímcích. K nevýhodám se pak řadí šum, místy se vyskytující ve videích pořízených za slabého osvětlení, rozdíly v ostrosti mezi snímky ve videu, chyby segmentace v režimu bokeh nebo občasná ztráta jemných detailů a lokální ztráta textury.

„Google Pixel 8 Pro podal dobrý fotografický výkon ve všech testovaných atributech. Cílová expozice byla obecně přesná, a to i přes občasné mírné podexponování fotografovaného objektu. Barvy byly přesné a příjemné, zejména pleťové odstíny. Fotoaparát si také dobře poradil se zmrazením pohybu, a to díky rychlému automatickému ostření a nulovému zpoždění závěrky. Poměr mezi texturou a šumem byl poměrně dobrý, s dobrými detaily a dobře zvládnutým šumem za všech světelných podmínek. Snímky byly navíc téměř bez nežádoucích obrazových artefaktů,“ píší testeři v závěru.

Pixel 8 Pro byl portálem DxOMark označen za nejlepší smartphone pro nahrávání videí a pořizování fotografií přes den, protože umí dokonale fotit za dobrého osvětlení. Pokud vám však hodně záleží na kvalitě nočních fotografií, bude lepší sáhnout po jiném telefonu.