Samsungu nedávno unikly slajdy z interní důvěrné prezentace a nyní firma čelí dalšímu leaku. Klíčové funkce a specifikace vlajkové řady Galaxy S24 byly prozrazeny na oficiálních plakátech, které zveřejnil uznávaný leaker Evan Blass. Vzhledem k tendenci Samsungu uvalit na jakékoliv uniklé materiály stížnost pro porušení autorských práv ale očekáváme, že původní příspěvky brzy zmizí.

Co se týče samotných funkcí, Samsung zpřístupní zajímavou vychytávku „Circle to search“, jež vám umožní vyhledat objekt, který na obrazovce zakroužkujete. Vychytávka vznikla ve spolupráci s Googlem. Díky nově zveřejněným snímkům se nám naskytnul také bližší pohled na nástroj „Live translate“, s nímž je možné v reálném čase telefonovat za použití cizího jazyka. Lákavě zní také služba „Note assist“, která díky generativní umělé inteligenci usnadňuje tvorbu a používání poznámek.

Ve spojitosti s nejdražším modelem Galaxy S24 Ultra Samsung také zvýrazňuje 2 600nitový maximální jas, 200Mpx fotografie, nahrávání v rozlišení až 8K nebo podporu 100násobného digitálního zoomu. S přiblížením také souvisí funkce „Nitghtography zoom“, poskytující kvalitní zoom i za zhoršeného osvětlení.

U modelů Galaxy S24 a Galaxy S24+ pak Samsung upozorňuje na 50Mpx fotografie, video v rozlišení 8K a podporu 30násobného digitálního zoomu.

Řada Samsung Galaxy S24 dorazí 17. ledna v rámci akce Galaxy Unpacked. Přenos půjde sledovat od 19:00 zdejšího času.

GALERIE UNIKLÝCH SNÍMKŮ (DOPORUČUJEME JEDNOTLIVÉ OBRÁZKY ROZKLIKNOUT)