Skoro týden před akcí Galaxy Unpacked unikly Samsungu další materiály týkající se vlajkové řady smartphonů Galaxy S24. Slajdy z mítinku na platformě Zoom, který byl pravděpodobně určený pro zástupce prodejních řetězců nebo obchodních specialisty samotného výrobce, zveřejnil na sociální síti X uživatel vystupující pod jménem hossamgamal380.

Kromě dalšího pohledu na design se nám naskytují další detaily o výbavě a funkcích. Zajímavě zní například 1,9násobné zvětšení odpařovací komory v případě modelu Galaxy S24 Ultra (1,6násobné u modelu Galaxy S24+, 1,5násobné u klasické varianty), což by mohlo přinést znatelně lepší výsledky chlazení. V souvislosti s procesory Snapdragon 8 Gen 3 a Exynos 2400 Samsung poukazoval také na schopnost práce s ray-tracingem.

Co se pak týče displeje, Samsung se pochlubil zúžením rámečkům i značným navýšením jasu. To pomůže zejména venku na slunci. Zmíněny byly také funkce Vision Booster (živější barvy a ostřejší kontrast) a Adaptive color tone (automatická úprava barevných odstínů).

Samsung dále kladl důraz na nové teleobjektivy modelu Galaxy S24 Ultra. Když pomineme už dříve mnohokrát omílané schopnosti přiblížení (2x, 3x, 5x a 10x), můžeme si všimnout například funkce/dovednosti s označením Super resolution, která pravděpodobně funguje na bázi upscalingu a bude schopna zvýšit ostrost fotografie pořízené s přílišným zoomem.

Samsung Galaxy S24 se představí 17. ledna. Prezentaci bude možné sledovat od 19:00 zdejšího času.