Apple postupně vyměňuje svůj proprietární Lightning konektor za modernější rozhraní USB-C. Zda tak činí z dobré vůle, nebo jen kvůli nařízením Evropské unie, se zcela upřímně asi nikdy nedozvíme, ale nehledě na to se pro spoustu spotřebitelů jedná o výbornou zprávu. Přestože aktuální Lightning kabely brzy přijdou vniveč, mít jednu USB-C nabíječku na všechno rozhodně zní pěkně. Minimálně tedy mně.

Těsně po ohlášení data konání Apple Eventu přišel renomovaný insider Mark Gurman s tím, že společnost vydá aktualizaci sluchátek AirPods, která umožní jejich nabíjení právě prostřednictvím USB-C. Bohužel, tehdy jsme neznali žádné bližší detaily, a tudíž jsme si mohli pouze domýšlet. Dnes už ale máme k dispozici všechny důležité informace, takže víme, že Apple vylepšil druhou generaci AirPods Pro, nikoliv základní řadu.

Apple v tiskové zprávě zvýrazňuje zejména možnost nabíjet všechny hlavní produkty jedním kabelem. Kromě AirPodů zmiňuje Mac, iPad a všechny modely iPhonu 15.

Dalším lákadel nové krabičky je kromě USB-C portu také zvýšená odolnost. Stupeň krytí IP54 nabízí lepší odolnost vůči prachu a z vyjádření Applu plyne, že se stejnou novinkou mohou pochlubit i sluchátka jako taková, nejen jejich „nabíjecí doupě“.

AirPods Pro (2. generace) s nabíjením přes USB-C budou k dostání za 6 790 Kč, a to od pátku 22. září.