Dell, jedna z předních firem v oboru počítačů a technologií, ohlásila významné změny ve svém personálu. Podle zpravodajského portálu Bloomberg společnost provedla masivní propouštění, které se dotklo více než šesti tisíc zaměstnanců po celém světě.

Po rychlém nárůstu prodeje počítačů způsobeného světovou pandemií covidu-19 nyní většina velkých výrobců počítačové techniky zaznamenává dramatický pokles poptávky.

Nárůst v popularitě tabletů a chytrých telefonů také způsobil, že poptávka po tradičních počítačích a laptopech klesá. To se projevilo ve finančních výsledcích Dellu, který si v posledních několika letech stěžoval na klesající prodeje.

V současné době není jasné, jaký bude mít tento krok dopad na fungování společnosti Dell a jejích služeb. Mnoho zaměstnanců, kteří byli propuštěni, pracovalo na významných projektech a jejich odchod může mít výrazný vliv na budoucí rozvoj společnosti.

V současnosti se mnoho technologických společností potýká s podobnými výzvami a propouštěními. Technologická recese významně ovlivnila trh a mnoho firem bojuje s klesajícími prodeji a finančními výsledky. Problémy musel řešit i Microsoft, Google, Amazon nebo třeba IBM.