Podle dřívějších úniků, které jsme rozebírali v samostatném článku koncem prosince, by se měl Samsung uchýlit k vydání telefonů Galaxy S23 už 1. února, kdy bude zřejmě probíhat akce Galaxy Unpacked. Tento specifický den zmiňoval známý leaker Ice universe a o podobném období mluvilo vícero dalších zdrojů. Nyní se to vše potvrzuje.

Nikdo sice nedokáže říct, zda to byl záměr nebo prostá chyba, ale na kolumbijském webu Samsungu se objevilo lákadlo na akci Unpacked spolu s datem 1. února 2023. Máme tedy potvrzeno, že nová řada očekávaných vlajkových telefonů dorazí právě v tento den.

Z upoutávky není patrné víc než jen trojice fotoaparátů seřazených do „semaforu“ a zelené listy spolu s růžovými květy, které pravděpodobně odkazují na typické barvy pro mobily Galaxy S23 Ultra a Galaxy S23 Plus (jak odhalily uniklé propagační materiály, které jsme rovněž zmiňovali zde).

Podle dřívějších spekulací můžeme od nové řady očekávat použití výkonného čipsetu Snapdragon 8 Gen 2, který by navíc mohl být exkluzivně přetaktován, 200Mpx fotoaparát a výrazné zlepšení kvality nočních snímků. Údajně by se měla zvednout i minimální kapacita úložiště, a to ze 128 GB na 256 GB.