Známí insideři přináší informace o připravovaných produktech jihokorejské společnosti Samsung. Dozvídáme se, že navzdory dřívějším pochybám se možná dočkáme fanouškovské edice telefonu Galaxy S22. Padla také zmínka o konkrétním datu vydání očekávané vlajkové řady Galaxy S23.

Leakeři se kdysi domnívali, že Galaxy S22 FE nikdy vydán nebude. To ale nakonec nemusí být pravda. Jak na Twitteru uvádí leaker OreXda, dočkat bychom se jej měli už brzy, a to po boku sluchátek Galaxy Buds2 Live. Tyto údaje potvrzuje další známé jméno – Dohyun Kim – a dodává, že už se ale nedočkáme FE modelu smartphonu Galaxy S23.

O telefonu Galaxy S22 FE jako takovém toho zatím tolik nevíme. Leaker RGcloudS se domnívá, že bude vybaven čipem Exynos 2300, který má být postaven na 4nm výrobním procesu, a 108Mpx senzorem ISOCELL HM6. Zde by přitom šlo o výrazné vylepšení oproti telefonu Galaxy S21 FE, protože jeho hlavní kamera měla pouze 12Mpx rozlišení.

RGcloudS v příspěvku dále zmiňuje fanouškovskou edici tabletu Galaxy Tab S8, podle něj by měla disponovat totožným čipem jako telefon Galaxy S22 FE. Ve třetím kvartálu následujícího roku by mohl Samsung během akce Unpacked odhalit i zbrusu novou řadu tabletů, které nebudou označené jinak než Galaxy Tab S9.

Daleko dříve, než nastane tohle Unpacked, se ale dočkáme ještě jednoho. Jak už jsem na začátku uvedl, na internetu se začaly objevovat i spekulace o přesném datu vydání vlajkové řady smartphonů Galaxy S23. Podle známého leakera Ice universe by tak mělo nastat už 1. února.

Podobné informace dříve sdílel i jihokorejský deník Chosun, ale ten datum nespecifikoval a pouze uvedl, že nové mobily dorazí v prvním únorovém týdnu. Tak jako tak to ale pravděpodobně znamená, že se Samsung znovu rozhodl uskutečnit vydání dříve, než měl v minulých letech ve zvyku (pokud tedy nepočítáme loňský rok, kdy byla akce uskutečněna uspíšena a uspořádána pouze online kvůli pandemii).

Server 91mobiles se navíc dostal k propagačním materiálům a zveřejnil je, díky čemuž se nám naskytl pohled na telefon Galaxy S23 Ultra v zelené barvě a Galaxy S23+ v růžové barvě. Právě odstíny, které vidíte níže, mají být pro dané smartphony typické a vyskytovat se mají i v dalších materiálech. To ale samozřejmě neznamená, že půjde o jediné barvy, ve kterých bude možné připravované vlajkové lodě sehnat.