Dozvídáme se nové informace o připravovaných vlajkových telefonech Samsung Galaxy S23, které by mohly potěšit mnoho nadšenců, jež do budoucna plánují jejich koupi. Nový únik odhaluje paměťové konfigurace a dává nám najevo, že se můžeme konečně rozloučit se 128GB modely.

Jak na Twitteru odhaluje leaker a komentátor Ahmed Qwaider, všechny telefony budou mít nejméně 256 GB místa na úložišti. Modely Galaxy S23 a Galaxy S23+ jsou zatím zmíněné jen v jedné konfiguraci, a to s 8GB operační pamětí a 256GB úložištěm. U nejvyššího modelu, tedy Galaxy S23 Ultra, to vypadá, že si budeme moci vybrat hned ze tří variant. Všechny nabídnou 12 GB RAM, ale lišit se budou kapacitou úložiště. Těšit bychom se prý měli na 256GB, 512GB a 1TB verzi.

Zvýšení minimální kapacity je příjemné hlavně z důvodu, že se pravděpodobně znovu nedočkáme microSD slotu, a tak v případě potřeby nebude možné si přidat nějakou tu stovku gigabajtů navíc.

Změny kolem úložiště uživatelé pod Qwaiderovým příspěvkem vítají, ale u velikosti operační paměti si jsou častokrát nejisti. Mnohým přijde, že 8 GB je na vlajkovou loď zkrátka málo. Spousta z nich by si přála, aby byly dva levnější modely rovněž dostupné s 12 GB RAM.