Microsoft přináší do testovací verze svého prohlížeče Edge další vychytávku, která souvisí s bočním panelem. Vzhledem k tomu, že do této části aplikace dostává stále více a více funkcí, přičemž některé z nich jsou dokonce i užitečné, nebo minimálně zajímavé (kupříkladu integrace Bing Chat či generátor obrázků), možná by nebylo od věci mít možnost jej odepnout a používat mimo prohlížeč. Právě to bude brzy možné.

Jak už jsem na začátku zmínil, funkce je aktuálně pouze v testování. Poté, co mě na ni upozornil článek od amerického serveru The Verge, jsem si ji mohl ve verzi Canary vyzkoušet a její princip je vlastně úplně jednoduchý.

Spodní část panelu ve standardní verzi skýtá dvojici tlačítek – nastavení a přepínač automatického skrytí – nicméně aktuální Canary build přidal ještě třetí: „Připojit od prohlížeče Edge“. Pravděpodobně zde mělo stát odpojit, ale chybný název na funkčnosti nic nemění.

Jakmile tlačítko stisknete, panel se od prohlížeče odpojí a zůstane na boku vaší obrazovky. Vy tak můžete jít klidně na plochu a stále jej budete mít po ruce, kdybyste náhodou potřebovali některou z vychytávek, co nabízí.

Hodit se občas může kalkulačka nebo převodník jednotek (obě aplikace integrovány do sekce nástroje schované pod červeným kufříkem), zkratka pro otevření služeb Microsoft 365 či tlačítko pro zobrazení e-mailové schránky v aplikaci Outlook. Pak se pochopitelně nabízí i řada vymožeností, které jsou součástí tlačítka Bing Chat, nebo pro zábavu i zmíněný generátor obrázků.