V posledním týdnu jsme vás už vícekrát informovali o dění kolem chatbota integrovaného do vyhledávače Microsoft Bing. Nyní se společnost rozhodla trochu zmírnit restrikce, které před několika dny zavedla v reakci na neuspokojivé fungování služby.

Poměrně ambiciózní projekt technologického giganta si ze začátku vedl nevalně a velké množství uživatelů zklamal kvalitou svých odpovědí. Někteří zachytili, jak si umělá inteligence vymýšlí, jiní se setkali s podivnými emočními výlevy. Sám Microsoft posléze potvrdil, že úroveň konverzací zabíjí hlavně její délka – po více vyměněných zprávách se AI zkrátka začne ztrácet, což může vést právě k nesmyslným odpovědím.

Aby se podobné věci nestávaly, nastavil Microsoft limit na 50 odpovědí denně a 5 odpovědí během jedné seance. Slíbil však, že postupem času omezení zmírní, což už se nyní začalo dít. Počet zpráv během jedné konverzace byl rozšířen na šest, denně si pak s Bing AI budeme moci vyměnit až 60 zpráv.

Ačkoliv se omezení stále mohou některým zdát drsná, podle interních dat společnosti stejně většině uživatelů tento limit nečiní potíže a v každodenním používání Bingu je nijak neomezuje. I tak má ale Microsoft v plánu navýšit limit na 100 celkových chatů denně. Podle oficiálního vyjádření by tento krok měl učinit již brzy.

V testování je momentálně i funkce, která nám dá na výběr, jaké odpovědi budeme po Bingu vlastně chtít. Dle našich preferencí se chatbot bude soustředit buď vyhledávání informací, jehož produktem bodu kratší zprávy, anebo jej budeme moci uvést do kreativního režimu, v důsledku čehož obdržíme delší a povídavější odpovědi. Chybět nebude ani možnost vydat se zlatou střední cestou.