Vítejte u úterního souhrnu novinek ze světa technologií; posledních 48 hodin Stručně!

Přečtěte si také: Reakce vývojáře na miliardáře s vesmírnými raketami: Svou hru prodává za 500 milionů dolarů

- Apple varuje před čištěním jeho zařízení prostředky obsahujícími peroxid vodíku, může je prý poškodit. Dále se také nedoporučuje využívat k čištění látky s vyšším než pětasedmdesátiprocentním obsahem alkoholu.

- Nejnovější beta WhatsAppu přináší obrázky s nižší kompresí.

- Jeff Bezos se dnes společně s třemi dalšími pasažéry vydá do vesmíru na lodi vlastní firmy Blue Origin. Nejspíš se tak stane prvním člověkem, který ve svém plavidle překonal mezinárodně uznávanou hranici vesmíru.

- V Japonsku byl překonán rekord rychlosti přenosu dat. Tamní Národní institut informačních a komunikačních technologií dosáhl rychlosti 319 terabitů za sekundu, což je oproti současnému rekordu 179 Tb/s skoro dvojnásobek. 

- Podle nejnovějších úniků by nová generace iPhonů mohla mít always-on displej.

- Leaker tvrdí, že některé testovací kousky z dvanácté generace procesorů Intel jsou na čínském černém trhu k sehnání za v přepočtu asi 24 000 korun. Podobné kousky se většinou sice mírně od finálních variant liší, rozdíly ale nejsou velké.

- Tencent bude do her implementovat skenování obličeje, aby čínské vládě pomohl chytit nezletilé porušující zákaz hraní videoher po desáté hodině večerní, který má zamezit vzniku závislosti.

- Americký rover Curiosity by mohl být blízko velkému množství informací o pravděpodobném dřívějším životě na Marsu. Jedná se o několik zdrojů metanu, které by mohly při podrobnějším zkoumání dokázat, že Rudá planeta dříve nebyla tak pustá.