ASUS dopředu oznámil, že během své prezentace v rámci veletrhu CES 2024 představí ultra kompaktní herní počítač pod svým brandem Republic of Gamers, a v úterý brzy ráno tak také učinil. ROG NUC spoléhá na čerstvě vydané procesory Intel Meteor Lake a grafické karty od společnosti Nvidia.

Ve své nejlepší konfiguraci je ROG NUC schopen nabídnout procesor Intel Core Ultra 9 185H, nabízející 16 jader, 22 vláken a 5,1GHz frekvenci. K dostání nicméně bude také ve verzi s méně výkonným čipem Core Ultra 7. Co se pak týče grafického jádra, vybaven je buď mobilním provedením karty RTX 4060, anebo rychlejšího modelu RTX 4070.

ASUS v tiskové zprávě zvýrazňuje zejména možnost hraní odkudkoli a kdykoli, za což mohou právě malé rozměry zařízení. ROG NUC měří pouze 270 x 180 x 50 mm a výrobce jej označuje za nový standard pro nekompromisní hraní v minimalistickém provedení. Současně vyzdvihuje i fakt, že je zařízení přístupné bez nutnosti použít nářadí a složit jej lze za méně než 10 minut. Třešničkou na dortu povedeného designu je RGB logo ASUS ROG.

ROG NUC na tom není špatně ani v oblasti konektivity. Nabízí porty HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, Thunderbolt 4 / USB4 Type-C, USB 3.2 Gen 2 a USB 2.0. K dispozici má navíc Wi-Fi adaptér Intel Killer WiFi 6E AX1690i s podporou standardu 802.11ax. Současně lze připojit až čtyři 4K monitory.

Informace o ceně a dostupnosti na českém trhu prozatím nejsou k dispozici.