Před nedávnem jsme psali o přehřívání vlajkových lodí iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Společnost Apple se k situaci vyjádřila, přiznala vlastní chybu a slíbila nápravu prostřednictvím aktualizace. Také uvedla, že byly problémy způsobeny některými aplikacemi třetích stran, jako Instagram či Uber. S jejich vývojáři však cupertinský gigant spolupracoval na lepší optimalizaci.

S přehříváním nakonec bojuje iOS 17.0.3, který je dostupný ke stažení už nyní. Nemuseli jsme tedy čekat až na stabilní vydání verze 17.1, která je momentálně dostupná prostřednictvím beta kanálu.

Mnozí se báli, že aktualizace sníží výkon procesoru A17 Pro, který dvojice dražších novogeneračních iPhonů využívá. Apple sice ve stanovisku pro Forbes slíbil, že telefony budou podávat stejné výsledky jako před update, avšak skepse některých uživatelů přesto zcela nezmizela. První testy každopádně dokazují, že Apple své slovo dodržel.

Na to, jak výkonné jsou iPhony 15 Pro a Pro Max po nainstalování aktualizace, se zaměřil zahraniční portál 9to5Mac. Ten prohnal rozměrnější model testovacím nástrojem Geekbench 5. Krátce po aktualizaci získal pouze 2 875 bodů za single-core a 7 006 bodů za multi-core, ale po dvou hodinách, které mu redakce dala na odpočinek (vychladnutí), dosáhl 2 941 a 7 523 bodů.

Jinými slovy, předběžné testy vyloučily jakýkoliv dopad aktualizace na výkon čipu A17 Pro. To neznamená, že Apple neprovedl žádné optimalizace související s výkonem, nicméně jakékoliv provedené změny se nezdají být zpomalující.