Začátkem listopadu jsme psali o dění uvnitř společnosti Samsung. Její vedení se mělo na schůzce svěřit dodavatelům s domněnkami o iPadu se skládací obrazovkou, který by mohl Apple vydat do roku 2024. V Samsungu byli jednoduše přesvědčeni, že první zařízení se skládací obrazovkou, jež vyrobí konkurence se sídlem v americkém Cupertinu, nebude telefon. A možná to dokonce bude pravda.

Jihokorejský server TheElec, který tehdy přišel s výše zmíněnými informacemi, nyní uvádí, že zaměstnanci Applu začali pracovat na produktu s 20palcovou obrazovkou, kterou bude možné složit. Už z toho tedy vyplývá, že o smartphone skutečně nepůjde. Spekuluje se tedy o tom, že tímto tajemným zařízením bude MacBook, jehož složená obrazovka bude úhlopříčně měřit 15,3 palce.

TheElec se však domnívá, že si na onen zajímavý gadget z „jablečné“ dílny budeme muset nějakou dobu počkat. Prý by měl být dostupný až ve chvíli, kdy Apple začne více používat displeje typu OLED. V současné době totiž jeho výrobky, kromě iPhonů a Apple Watch, spoléhají na LCD panely. Kupříkladu iPady vybavené OLED obrazovkou by mohly na trh dorazit v roce 2024, podle TheElec Apple momentálně chystá 11palcový a 12,9palcový model. Vydání záhadného MacBooku se skládací obrazovkou by se tedy klidně mohlo protáhnout až do roku 2027.

Na závěr je nutné zmínit, že notebooky se skládací obrazovkou nejsou žádnou novinkou. Ačkoliv jde stále o zařízení, která připomínají vynálezy z budoucnosti, do svého katalogu je zahrnulo už vícero výrobců. Kupříkladu společnost ASUS představila na výstavě IFA svůj Zenbook 17 Fold, Lenovo pak zase nabízí ThinkPad X1 Fold.