Pokud patříte mezi fanoušky Applu, kteří dychtivě čekají na příchod skládacího iPhonu, tak vás možná zklamu. Jejich budoucí existence sice není přímo vyloučena, ale jihokorejský gigant Samsung se prý domnívá, že Apple spíše začne u skládacích tabletů a notebooků. Očekává, že by rozšířily „jablečný“ katalog v roce 2024.

Informace sdílel server TheElec. Ten uvádí, že Samsung tyto domněnky pronesl na schůzce se svými dodavateli, která se konala ve třetím říjnovém týdnu. Její hlavní náplní mělo být probírání strategie skládacích telefonů.

Na schůzi také zástupci Samsungu pronesli, že Jihokorejci ve věku od 20 do 30 let mění své iPhony za skládací telefony Samsung čtyřikrát častěji než kdy dřív. Společnost počítá s tím, že 90 % uživatelů skládacích telefonů si vybere jako svůj další telefon opět nějaký kousek se skládacím mechanismem.

Skládací telefony mají tvořit pouze 1 % celého trhu se smartphony, ale i přesto se Samsungu údajně zdá, že o ně zákazníci projevují velký zájem. Zároveň prý věří v to, že bude tento segment růst exponenciálně.