Apple před nedávnem představil svou novou řadu iPhone 15, která přináší několik vylepšení, včetně univerzálního napájení USB-C ve všech modelech. Tento krok byl pozitivně přijat mnohými spotřebiteli, protože umožňuje používat jeden kabel pro více zařízení, a dokonce i sdílení baterie mezi platformami Android a iPhone.

Dle určitých zvěstí na čínských sociálních médiích (informoval o nich portál Gizmochina) ale některé tamní Apple prodejny varovaly před používáním kabelů od Android telefonů. Hrozit prý může přehřátí.

Tato varování se objevila poté, co exkluzivní prodejna Apple ve městě Fošan v provincii Kuang-tung doporučila zákazníkům, aby nepoužívali kabely USB-C od Androidů k nabíjení iPhonu 15. Důvodem je odlišné uspořádání pinů v rozhraní, které by mohlo vést k přehřátí. Kritici se domnívají, že tato varování mohou být pokusem společnosti Apple podpořit prodej svých oficiálních, dražších nabíjecích kabelů.

Zatímco některé zprávy naznačují, že podobná varování vydaly i další prodejny Apple, společnost zatím nevydala oficiální prohlášení, které by objasnilo její postoj k používání kabelů Android s iPhone 15. Tato situace dokonce vyvolává otázky o kompatibilitě nabíjecích kabelů, přestože se zdá, že rozhraní USB-C by mělo být univerzální.

iPhone 15 je aktuálně velkým tématem. Neváhejte si proto přečíst několik našich článků týkající právě této nové řady od společnosti Apple. Před nedávnem jsme například psali o tom, že iPhone 15 Pro Max zklamal v testu výdrži baterie. Přečíst si také můžete tento článek, kde se dozvíte detaily týkající se titanového těla dražší dvojice modelů