První várky nových iPhonů se dostaly ke svým majitelům, ale již delší dobu si s nimi mohli pohrát novináři, recenzenti a tvůrci obsahu, aby sdíleli své dojmy s fanoušky na sociálních sítích nebo v tisku. Jedním z těch, kdo se na iPhonu 15 Pro Max pěkně vyřádil, byl Zack Nelson z kanálu JerryRigEverything. Kdo ho zná, tak dobře ví, že zrovna on rozhodně nedělá nudné testy procesoru či nových fotoaparátů. Tentokrát se, vybaven úhlovou bruskou, vydal zjistit něco, na co by většina ostatních uživatelů neměla dost velkou odvahu.

Zack Nelson je známý pro své testy odolnosti, kde telefony zrovna nešetří. Jedním takovým si prošel i iPhone 15 Pro Max a podívat se na něj můžete zde. Ve svém novějším videu se ale nezaměřil na vnější stranu, nýbrž vnitřek telefonu. Poté, co odsadil displej, se detailně probral jeho nitrem a všemi možnými komponenty, které se pod kapotou nachází, aby mu v ruce zůstala samotná konstrukce bez jakéhokoliv obsahu.

Můžete si všimnout, že celý prostředek tvoří hliníkový rám, zatímco okraje Apple vyrobil z onoho diskutovaného titanu páté třídy. Cupertinský gigant tyto dva kovy prakticky svařil k sobě, ale i tak je celé tělo velmi pevné. Tedy alespoň v případě, že po ruce nemáte úhlovou brusku, které se podmaní i nejdražší iPhone z nové řady.

Ptáte se, proč Zack konstrukci rozříznul vejpůl? Inu, chtěl se podívat, jak tlustá je ona titanová část ve srovnání s tou hliníkovou. Tmavě zbarvený titan je podle digitální šuplery zhruba 1 mm tlustý a Zack usuzuje, že v každém iPhonu 15 Pro Max najdeme titan v hodnotě asi 30 dolarů, čili necelých 700 korun v přepočtu.

V předešlém videu, na které jsem vás začátkem článku odkazoval, iPhone 15 Pro Max nepřežil Zackovu notorickou zkoušku s cílem přežít zlomení vejpůl. Nutno upřesnit, že se telefon nezlomil, ale pořádně mu popraskalo sklo na zádech, což YouTubera překvapilo. Dle nedávných objevů je titanový rám možné snadno poškrábat a po reakci s olejem z lidské pokožky může měnit barvu (více zde). Doporučujeme tedy zvážit koupi ochranného krytu.