Společnost Apple, podobně jako mnoho jiných společností v dnešní době, hledá roli, kterou by v jeho podnikání měly hrát nejnovější pokroky v oblasti AI. Ačkoliv nebyly zcela potvrzeny konkrétní detaily, jedna věc je jasná: Apple chce do svého podnikání přilákat více odborníků na umělou inteligenci.

Nejenže firma na svých oficiálních stránkách vypisuje řadu pracovních pozic pro odborníky na generativní AI, ale podle všeho pracuje na vlastních produktech v této oblasti. Ikdyž se zdá, že Apple upřednostňuje svůj vlastní přístup k AI, tato strategie může být pokusem dohnat ztrátu vůči konkurenci v oblasti nástrojů podobných populárnímu ChatGPT. V plánu má například provést proměnu iPhonů, o čemž jsme vás samostatně informovali zde.

Některé z vypsaných pozic se konkrétně zaměřují na vizuální aplikace generativní AI. Odborníci na umělou inteligenci zde budou pracovat na „vizuálním generativním modelování pro napájení aplikací napříč výpočetní fotografií, úpravou obrazů a videí, 3D rekonstrukcí tvarů a pohybů a generování avatarů“.

V příštím měsíci hostí Apple svou vývojářsky zaměřenou akci WWDC, od které se mimo jiné očekává, že bychom se mohli dočkat právě nějaké novinky z této oblasti. I kdyby však nepřišla, na programu budou další zajímavé věci, jako například odhalení diskutovaného AR/VR headsetu či nových verzí operačních systémů.