Pokud fandíte bezrámečkovým smartphonům, u nichž displej zabírá maximum místa na přední straně, a zároveň jste příznivci Apple ekosystému, máme pro vás dobrou zprávu. Zdroje tvrdí, že společnost pracuje na kompletně bezrámečkovém iPhonu, který bude pomalu vypadat jako telefon z budoucnosti.

S informací přišel jihokorejský server TheElec, na jehož článek upozornil známý leaker Ice universe. Ten ke svému příspěvku, shrnujícímu klíčové informace, připojil také ilustrační obrázek, který si můžete prohlédnout níže. No nebyla by OLED displejem pokrytá přední část bez jakýchkoliv černých pruhů po stranách krásná?

Podle informací zpravodajského portálu TheElec měl americký výrobce spotřební elektroniky požádat své dodavatele – společnosti Samsung a LG Display – aby vyvinuly OLED displej bez jakýchkoliv rámečků pro nadcházející iPhone. Firma si údajně představuje bezrámečkovou obrazovku, která by současně byla plochá a hranatá po stranách. Prý odmítla využít metodu zakřivení displeje v okrajích, neboť vytváří „zvětšovací skleněný efekt“, který má být nežádoucí.

Jestliže vám v hlavě naskočila otázka, kam zmizí selfie kamera, nemusíte se ničeho bát. Modul přední kamery má být namontován pod displejem a otvor pro objektiv nebude viditelný v případě, že fotoaparát nebude využíván. Jedná se tak o další designové plus. O funkci Face ID tak spotřebitelé s nejvyšší pravděpodobností obráni nebudou.

TheElec se přímo nezmínil o tom, jaký model iPhonu s touto lákavou novinkou dorazí, ale dříve se spekulovalo o tom, že jím bude iPhone 17 Pro (a Pro Max), který má dorazit v roce 2025.