Před šesti dny byla v obchodu Google Play oficiálně povolena možnost instalovat aplikaci ChatGPT, která přináší nejpopulárnějšího AI chatbota na zařízení s operačním systémem Android. Tehdy bylo ale možné službu získat pouze v určitých státech, jako jsou USA nebo Indie. Dnes se však konečně dočkávají i Češi.

Americká výzkumná organizace OpenAI, která stojí právě za ChatGPT a dalšími produkty využívajícími umělé inteligence, na Twiteru ohlásila rozšíření aplikace pro Android do všech zemí a regionů, kde je k dispozici chatbot jako takový. Mezi nimi je tedy pochopitelně i Česká republika nebo Slovensko.

ChatGPT je v obchodě Google Play jako bezplatná aplikace a už se mu povedlo překonat hranici jednoho milionu stažení. Hlavním lákadlem je nepochybně rychlejší přístup ke službě než skrz webový prohlížeč, nicméně vývojáři zvýrazňují například i synchronizaci konverzací mezi zařízeními.

Přestože je ChatGPT bezesporu nejpoužívanějším nástrojem svého druhu, poslední dobou se potýká s řadou výzev. Dle nedávné studie se model GPT-4, který je nabízen předplatitelům ChatGPT Plus, výrazně zhoršil. Nástroj také zaznamenal pokles v aktivitě uživatelů.

ChatGPT můžete stáhnout jako aplikaci v App Store a Obchodě Google Play.