Společnost OpenAI, významný hráč v oblasti vývoje umělé inteligence, nedávno oznámila svůj záměr rozšířit dostupnost svého chatbota ChatGPT na operační systém Android. Tento krok přišel po úspěšném uvedení iOS verze v květnu tohoto roku. K nové aplikaci se nyní mohou dostat první zájemci.

Nová Android verze přináší řadu vylepšení oproti své webové variantě, včetně zvýšené bezpečnosti a možnosti synchronizace konverzační historie napříč různými zařízeními, což představuje významný pokrok v oblasti uživatelského komfortu.

„Tato oficiální aplikace je zdarma, synchronizuje vaši historii napříč zařízeními a přináší nejnovější vylepšení modelů od OpenAI,“ stojí v popisu na Google Play. „S ChatGPT v kapse najdete okamžité odpovědi, rady na míru, kreativní inspiraci, profesionální vstupy a příležitosti ke vzdělávání,“ doplňuje firma.

ChatGPT pro Android je momentálně dostupný ve Spojených státech amerických, Indii, Bangladéši a Brazílii. OpenAI plánuje rozšířit dostupnost v průběhu následujícího týdne.

Tato novinka přichází v době rostoucí konkurence mezi předními hráči v oblasti AI chatbotů, jako jsou Microsoft (Bing AI), Google (Bard) a Anthropic (Claude).

Navzdory současným výzvám, jako je pokles provozu a pomalejší reakční časy, OpenAI zůstává neochvějně odhodlán.