Microsoft v minulém týdnu spustil aktualizaci Poznámkového bloku pro testery v programu Windows Insider na operačním systému Windows 11. S novou verzí Poznámkového bloku lze nově vytvářet, spravovat a organizovat více souborů v jediném okně Poznámkového bloku, a to díky podpoře záložek.

Pracovat tak můžete s několika soubory najednou tím, že je přetáhnete do samostatného okna. Nové nastavení umožňuje také možnost, zda se soubory automaticky otevírají na nových kartách či v novém okně.

Dále existují některá vylepšení správy upravovaných souborů, jako například automatické generování názvu souboru nebo karty podle obsahu a obnovený indikátor neuložených změn.

Technologický gigant Microsoft však varuje, že někteří uživatelé se mohou setkat s problémy s různými klávesovými zkratkami. Může se jednat o konflikt s jinými programy nebo operačním systémem.

Poznámkový Blok je tak další aplikací systému Windows 11, která se žadaných záložek dočkala. Už dříve karty obohatily Průzkumníka souborů, kde už lidem usnadňují práci delší dobu.