AirTag od společnosti Apple rozhodně není tím produktem, který je terčem největší pozornosti médií i uživatelů samotných. Přesto se jedná o docela povedenou hračku. Pokud se o své věci bojíte, můžete si jej strčit do tašky či batohu, v případě ztráty či odcizení si pak zobrazíte polohu AirTagu v aplikaci Najít, kterou má předinstalovanou váš iPhone. Existují ale i případy, kdy byl AirTag zneužit pro sledování lidí nebo vozidel.

Nás ale naštěstí čeká příběh s relativně dobrým koncem, v němž AirTag opravdu přišel vhod. V americkém okresu Okaloosa se policie setkala s krádežemi zavazadel na letišti Destin-Fort Walton Beach. V červenci letošního roku nejprve jedna cestující oznámila, že její zavazadlo s věcmi v hodnotě větší než 1600 dolarů nedorazilo do cílové destinace. Jinému cestujícímu byly 9. 8. ze zavazadla odcizeny šperky a jiné předměty, jejichž hodnota činila přes 15 000 dolarů (více než 362 000 Kč v přepočtu).

AirTag, který se původně nacházel v zavazadle první oběti, dovedl tamní vyšetřovatele až k devatenáctiletému Giovannimu De Lucovi, subdodavateli letecké společnosti. Policie s ním navázala dobrovolný kontakt v jeho domě a podařilo se získat zpět hodnotné předměty z 9. srpna. Majetek z červencového případu se paradoxně nenašel, De Luca totiž AirTag ze zavazadla vyndal, když jej prohledával.