Úniky se nemýlily. Alienware si pro nás v rámci konference CES 2023 opravdu nachystal monitor s 500Hz obnovovací frekvencí. Monitor AW2524H v základu nabídne obnovovací frekvenci 480 Hz, ale po přetaktování se vyšplhá až na zmíněných 500 Hz. Nabídne tak opravdu plynulý zážitek z hraní her, u kterých se počítá každá milisekunda.

Společně s 0,5ms odezvou jsou to ale bohužel jediné nádherné specifikace. Monitor totiž nabídne pouze 24,5" panel typu IPS, který se třeba vykreslováním černé nedokáže vyrovnat technologii OLED. Dočkáme se navíc pouze rozlišení FullHD, i když pro profesionální kompetitivní hráče, na které je produkt evidentně mířen, není rozlišení tou hlavní metrikou.

IPS panel monitoru ale nemůžeme pouze hanit, pokrývá spektrum sRGB z 99 % a nabídne také certifikaci VESA DisplayHDR 400, díky které bude na monitor skvěle vidět ze všech úhlů a nabídne konzistentní vibrantní barvy. Vydání máme čekat poslední den tohoto měsíce.

Dell vydal i další monitory, už ale ne pod jeho herní značkou Alienware. Dell U3224KB nabídne IPS Black panel v rozlišení 6K, který má údajně oproti běžným IPS4 panelům nabídnout až o 40 % tmavší černé. Vestavěnou zde najdeme webkameru v rozlišení 4K s pokrytím HDR. Nechybí ani certifikace VESA DisplayHDR 600. Monitor má být dostupný v první půlce tohoto roku.

Ani tady ale Dell neskončil. Nabízí ještě další dva monitory se stejnou IPS Black technologií, jako kterou využívá zmíněný 6K monitor. Zajímavá je zde možnost připojit k nim až čtyři počítače naráz, přičemž každý z nich zabere čtvrtinu obrazovky. I když i u této funkce bude cílová skupina značně limitovaná.

Právě dva poslední zmíněné monitory jsou těmi jedinými, u kterých už Dell prozradil cenu. Za kousek s FullHD rozlišením dáte 1 260 dolarů, v přepočtu tedy asi 28 500 korun. Za model s rozlišením 4K pak 1 330 dolarů, v přepočtu tedy asi 30 000 korun. Cena předešlých dvou kousků pak bude nejspíš ještě výrazně vyšší.

Další články o produktech představených v rámci CES 2023: