Už příští úterý proběhne očekávaná prezentace společnosti Apple, označovaná jako Wonderlust, kde se dočkáme debutu nové generace žádaných iPhonů a další série chytrých hodinek Apple Watch spolu s vylepšeným Ultra modelem. Renomovaný insider Mark Gurman nyní na poslední prozradil, co můžeme od nových hodinek očekávat.

Na začátek je dobré zmínit, že Apple Watch Series 9 ani Apple Watch Ultra 2 díru do světa rozhodně neudělají a změny pravděpodobně nebudou patrné na první pohled. Přece jenom, v případě prvního zmíněného modelu bude znovu k dispozici 41mm a 45mm varianta. Druhý zmíněný pak zůstane u 49mm provedení.

Vizuální provedení se rovněž měnit nemá, tedy pokud nebereme v potaz nové barevné konfigurace. Apple Watch Ultra kupříkladu dorazí v černé verzi.

Jednou z klíčových novinek má být po třech letech výměna procesoru. Všechny chytré hodinky od Applu, počínalo modely Series 6, využívaly stejný čipset, avšak letos se konečně dočkáme upgradu. Práce s jednotlivými službami by tak mohla působit plynuleji.

Apple Watch Series 9 a Apple Watch Ultra 2 dále přinesou zlepšený ultraširokopásmový čip, nesoucí označení U2, což poskytne lepší data o poloze hodinek prostřednictvím sítě Find My. Podle Gurmana se má na vyšší úroveň dostat spousta z používaných senzorů, aby pracovaly rychleji, efektivněji a přesněji. Zmiňuje novou verzi snímače pro měření srdečního tepu.