Jako součást nového ekosystému FE zařízení představil Samsung kromě nové fanouškovské edice modelu Galaxy S23 také sluchátka Galaxy Buds FE. S nimi se výrobce snaží cílit na širší publikum, a to mírným snížením ceny oproti Galaxy Buds 2. I tak jsou ale sluchátka o něco dražší, než jsem osobně předpokládal. Trošku vyšší cenovku ale kompenzují nabídkou funkcí či výdrží.

Začněme ale klasicky u designu a konstrukce. Galaxy Buds FE připomínají vůbec první Galaxy Buds, které Samsung kdy vytvořil. Sám výrobce tvrdí, že se vyvedla ergonomie a provedení, v důsledku čehož mají být nová sluchátka v uších pohodlná i při delších seancích. Do každého ucha pak sednou díky třem ušním adaptérům a dostupnosti dvou velikostí.

Když pak přejdeme k technologiím, které Galaxy Buds FE přináší, klasicky se můžete těšit na aktivní potlačení hluku, které dokáže utišit nežádoucí zvuky například v MHD nebo na ulici. Nechybí ani funkce Ambient Sound, která naopak vpouští okolní zvuky dovnitř, což přijde vhod například při placení v obchodě. Zvýrazněna je rovněž přítomnost tří mikrofonů s s personalizovaným směrováním a umělou inteligencí, která váš hlas spolehlivě oddělí od hluku v pozadí.

Galaxy Buds FE mají překvapivě vydržet nejdéle ze všech dostupných Galaxy Buds. Sluchátka zvládnou až 8,5 hodiny přehrávání a v kombinaci s plně nabitým pouzdrem se tato doba posouvá na 30 hodin. Co se týče výdrže se zapnutým ANC, sama sluchátka dokáží hrát až 6 hodin, s krabičkou pak 21 hodin.

CENA A DOSTUPNOST

Sluchátka Galaxy Buds FE budou k dostání v grafitové a bílé barvě a jejich doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 2 699 Kč. Prodávat se budou již od zítřejšího dne.