Od začátku letošního roku se objevila hromada vlajkových smartphonů od nejrůznějších výrobců. Stále se ale tak nějak čeká na Huawei, který má v záloze očekávaný smartphone označený jako P60 Pro. Na čínské sociální platformě Weibo se nyní objevil jeho náčrt, který odhaluje zajímavé detaily.

O sérii Huawei P60 jsme už psali v souvislosti s funkcí podobné Dynamic Islandu od Applu, kterou by měl čínský výrobce právě do tohoto smartphonu integrovat. Na důvěryhodnosti tohoto tvrzení přidává právě onen uniklý snímek, protože mimo jiné ukazuje, jak bude vypadat přední strana telefonu. Kolem vycentrovaného kamerového ostrůvku hodlá Huawei zobrazovat uživatelům notifikace a zkratky.

Zadní strana bude skýtat poměrně rozměrný kamerový modul ve tvaru obdélníku se zakulacenými rohy, který výrobce klasicky umístí do levého horního rohu. Vyčnívat z něj bude hlavní kruhový snímač, jehož rozlišení nejspíš bude 50Mpx, zatímco ostatní fotoaparáty zůstanou rozmístěné vedle něj (zřejmě půjde o 50Mpx ultra širokoúhlou kameru a 64Mpx teleobjektiv).

Náčrt dále odhaluje i rozměry: Huawei P60 Pro bude 176,6 mm dlouhý, 74mm široký a 7,6mm tenký (bez kamerového modulu).

Co se týče dalších specifikací, momentálně se počítá s 6,6palcovým displejem o rozlišení QuadHD+, výkonným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 a 5 000mAh baterií s podporou 100W nabíjení kabelem. Chybět však nemá ani možnost bezdrátového dobíjení, a to až 50W výkonem.

Huawei už smartphone oficiálně potvrdil ve svém příspěvku na platformě Weibo. Spolu se skládacím smartphonem Huawei Mate X3 bude odhalen už 23. března.