Apple nemá v poslední době tendenci dělat velké designové změny u svých iPhonů, ale letos přesto přišel s jednou zajímavou novinkou. Je jí Dynamic Insland, který nahrazuje klasický výřez s přední kamerou a ukazují se kolem něj různá oznámení či upozornění (viz obrázek níže). Podobnou vychytávku podle všeho zavede i Huawei.

Hned na začátku je ale nutné zmínit, že tento čínský gigant již jednou s velice podobnou věcí přišel, a to už v roce 2018 u smartphonu View20 vydaného pod značkou Honor. Ten jako vůbec první telefon od společnosti Huawei přinesl přední kameru umístěnou v průstřelu displeje. Napravo od něj se při telefonování nebo pořizování selfíček objevila malá pilulka, jež ukazovala podobné informace jako Dynamic Island.

Jak nyní uvádí server Huawei Central na základě úniku zveřejněného na platformě Weibo, k této novince by se měl Huawei vrátit u série telefonů Nova 11. Uprostřed jejich horní části displeje bude ostrůvek ve tvaru pilulky, ale v současné době bohužel nejsou žádné zmínky o tom, jakých konkrétních funkcí s tímto výřezem spjatých se dočkáme. Mimochodem, nepřipomíná vám ostrůvek svým designem ještě jeden telefon? Třeba Xiaomi 13 Lite, jenž bude údajně představen na akci MWC 2023 a dorazí i k nám do Evropy?

Podle dřívějších spekulací by měly telefony Huawei Nova 11 dorazit s výkonným čipsetem od Qualcommu (pravděpodobně Snapdragon 8+ Gen 1) a fotografickým systémem XMAGE, který pomáhá s optimalizací a snaží se pořídit ty nejlepší snímky za různých situací. Celkově se s ním Huawei snaží zlepšit zážitky z fotografování.