Skládací telefon Samsung Galaxy Z Flip 4 bude mít v Evropě dalšího silného konkurenta. Čínský výrobce Oppo totiž oficiálně představil globální model svého clamshellu Oppo Find N2 Flip, který na domovském trhu debutoval již v půlce prosince loňského roku. Informace o jeho české dostupnosti zatím nemáme a osobně se domnívám, že se jej u nás ani nedočkáme, ale na webu pro Slovensko byl jeho příchod potvrzen.

Při prvním pohledu na Oppo Find N2 Flip si můžete všimnout velkého zadního displeje, který se nachází vedle dvojice fotoaparátů. Je 3,23 palce velký a představuje skvělý způsob, jak se podívat na čas bez toho, aby bylo nutné telefon celý rozevřít. Sloužit také může jako asistent při pořizování selfíček zadními kamerami. Hlavní displej je pak 6,8 palce velký a chlubí se 120Hz obnovovací frekvencí nebo maximální svítivostí 1 600 nitů. Výrobce také láká na přehyb, který se snažil udělat co nejméně výrazný.

Pod kapotou najdeme výkonný čipset MediaTek Dimensity 9000+ s osmi procesorovými jádry, který doprovází 8GB operační paměť typu LPDDR5 a 256GB úložiště. Povedená je i baterie o kapacitě 4 300 mAh, což je na clamshell obdivuhodné číslo. V tomto ohledu překonává Find N2 Flip třeba konkurenční skládačku Motorola Razr 2022, jež disponuje pouze 3 500mAh baterií.

Na zadní straně najdeme kromě sekundárního displeje 50Mpx hlavní kameru a 8Mpx ultra širokoúhlý fotoaparát. Co se týče přední kamery, ta je 32Mpx a výrobce ji umístil do průstřelu v displeji.

Slovenský web Oppo ještě cenu nezmiňuje, ale cena v dalších evropských zemích činí 1 099 eur, což je v přepočtu 26 tisíc korun. Jen pro srovnání – Samsung Galaxy Z Flip 4 je v Česku dostupný od 27 490 korun.