Stejně jako řada dalších výrobců se i Samsung letos pokusí co nejvíce zužitkovat prostor na zadní straně skládacího telefonu Galaxy Z Flip 5, a tudíž mu přinese rozměrný externí displej, který snad kromě čtení času a oznámení nabídne i další funkce. Momentálně bylo vše ve fázi spekulací a obrazovka se maximálně ukázala na renderech, jež byly údajně vytvořeny podle existujících CAD souborů, nicméně teď se celá věc víceméně potvrzuje.

Samsung rozesílá informace o designu chystaných telefonů s předstihem do nejrůznějších firem zajišťujících ochranné kryty a další příslušenství. Většinou tak detaily o nadcházejících smartphonech neunikají přímo ze Samsungu, ale z nějaké asijské továrny. Známému leakerovi Ice universe se dostal do rukou průhledný ochranný kryt pro Galaxy Z Flip 5, díky němuž se potvrzuje unikátní design sekundárního displeje.

Je patrné, že počítat můžeme zhruba s tím, co jsme viděli na dřívějších renderech (samostatně jsme je rozebírali zde). Letošní véčko od Samsungu nabídne externí obrazovku ve tvaru složky, která zabere téměř celou plochu zad. Nad ní bude pouze úzký pruh, kde najdeme fotomodul s dvěma kamerami a baterku/blesk.

Co se týče samotné obrazovky, fanoušci Samsungu na ni mají rozdílné názory. Někomu připadne jako skvělá inovance oproti současnému Galaxy Z Flip 4, jehož sekundární displej je tak malý, že je prakticky k ničemu, avšak jiným se vůbec nelíbí design a označují jej za podivný.

Jak se design Galaxy Z Flip 5, který bude pravděpodobně vydán už v červenci, zamlouvá vám?