Titanové tělo nových iPhonů 15 Pro a Pro Max zásadně snižuje hmotnost, což ocenila řada novinářů a recenzentů, kteří měli možnost si dnes vycházející telefony vyzkoušet s předstihem. Nicméně, jak se některé kusy dostaly mezi první spotřebitele mimo pracovníky Applu, začaly se objevovat také první nedokonalosti. Konstrukce jako taková by sice měla být odolnější vůči ohnutí či zlomení, ale zato trpí jinými problémy.

Ačkoliv se nejedná o nic závažného, co by mělo výrazně zhoršit zážitek z používání iPhonu 15 Pro/iPhonu 15 Pro Max, mnozí zájemci o nové vlajkovky z dílny Applu mají v důsledku nových zpráv z koupě trochu strach. Nejenže se totiž přišlo na to, že titanový rám je poměrně snadné poškrábat, ale používáním telefonu bez krytu se může dočasně změnit také jeho barva.

Uživatelé si všimnuli, že barva titanu nepěkně reaguje na lidské doteky. Výraznější změny odstínu jsou patrné zejména kolem akčního tlačítka a tlačítek pro ovládání hlasitosti. Nejedná se navíc o ojedinělý problém – po sociálních sítích koluje spousta příspěvků, které drobné vyblednutí určitých míst zachycují. Podívejte se sami:

Jak upozornil portál MacRumors, Apple si je problému vědom a zmiňuje jej v příspěvku nacházejícím se v oficiálním centru podpory. Firma změny barev komentuje následovně:

„U iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max může olej z vaší pokožky dočasně změnit barvu vnějšího pásku. Otřením iPhonu měkkým, mírně vlhkým hadříkem, který nepouští vlákna, obnovíte původní vzhled.“

Nečistoty zanechané na titanovém rámu naštěstí nejsou tak problematické, jak se může zdát – iPhone 15 Pro a Pro Max se totiž nachází na seznamu zařízení, která jsou kompatibilní s čisticím hadříkem za 590 Kč, vtipkují někteří na platformě X.