Služby od Googlu se neustále mění v souladu s moderními trendy. Podívejte se třeba na nedávno ohlášené změny v prohlížeči Google Chome, které přichází v rámci široké škály narozeninových vylepšení. Nyní se mírných designových změn dočkává také YouTube ve své aplikaci pro zařízení s Androidem.

YouTube bezesporu patří k nejpoužívanějším aplikacím vůbec a Google neustále experimentuje s jejím rozhraním nebo funkcemi. Nedávno se některým uživatelům webové aplikace začal zobrazovat video přehrávač se zakulacenými rohy, což vyvolalo poměrně silnou vlnu kontroverze. Někteří mají zkrátka rádi věci při starém. Ty, kteří mají experimenty s vzhledem svých oblíbených aplikací rádi, pak určitě potěší, že se zakulacené rohy dostávají také na mobilní telefony.

Jeden z čtenářů zpravodajského webu Android Police upozornil na novinku, jež se začala rozšiřovat mezi některé uživatele YouTube pro Android. Namísto toho, aby se videa zobrazovala ve feedu s náhledem ve tvaru klasického obdélníku, rovněž adaptovala zakulacené rohy. Je velmi pravděpodobné, že se zakulacenými rohy bude brzy pracovat také mobilní přehrávač videí. Může se tak stát v řádu dnů či týdnů.

Pokud ale sledujete videa způsobem, že je máte vždy roztažená přes celou obrazovku, nemusíte se zakulacených rohů bát (jestliže nejste jejich příznivcem). Efekt se totiž uplatňuje pouze v případě, že je přehrávač minimalizovaný. Neovlivňuje ani Režim kina.