Už delší dobu je známo, že Samsung pracuje na vlastním headsetu pro práci s virtuální a smíšenou realitou. Nejedná se navíc o tvrzení nějakého insidera, nýbrž o oficiálně potvrzenou věc, kterou samotný jihokorejský velikán ohlásil během lednového Galaxy Unpacked, kdy byly představeny vlajkové smartphony Galaxy S23. Nyní se však o posunutí termínu vydání, a to údajně kvůli Applu.

O skutečnosti informoval jihokorejský list SBS Biz, který je citován serverem GSM Arena. Cupertinský gigant totiž nedávno odhalil nabušený headset Vision Pro, který by si mohl díky své propracované hardwarové i softwarové výbavě získat řadu zájemců v profesionálním segmentu, a to vysoké ceně navzdory.

Samsung, jenž plánoval vydání své XR soupravy začátkem února 2024, si tak údajně dává ještě čas na zvážení specifikací, aby byl jeho produkt vůbec konkurenceschopný. Se zaměřením na vyšší třídu totiž bude ideální, aby byl levnější než Vision Pro, ale v nižším segmentu zase spotřebitelé ocení lepší výbavu, než má Meta Quest 3. Ve finále se termín vydání posune o tři až šest měsíců.

Co se týče Samsung headsetu jako takového, mnoho konkrétních informací prozatím nemáme. Zdroje pouze dříve mluvily o displeji s vysokým rozlišením nebo spolupráci se společnostmi Meta a Microsoft, jež se s nejvyšší pravděpodobností postarají o optimalizaci aplikací a služeb.

Nutné je podotknout, že ani headset od Applu nebude mít jednoduchý start. Produkci údajně brzdí pomalá výroba displejů, která je způsobená nedostatkem dodavatelů.