Společnost Samsung ohlásila svůj nový XR headset. Tento headset má být vybaven operačním systémem Android a čipem od Qualcommu, což by mělo zajistit vynikající zážitek z hraní her a sledování videí v virtuální realitě.

Předchozí headsety pro virtuální realitu od Samsungu, jako je Gear VR, byly omezeny svými specifikacemi a funkcemi. Nová XR souprava však nabídne výkonný hardware a propracovaný software, který umožní hráčům a divákům vstoupit do dokonalejšího světa virtuální reality.

Samsung neposkytl žádné bližší informace o svém novém headsetu, ale podle dosavadních zdrojů by měl být vybaven špičkovými technologiemi, což umožní hlubší imerzi do virtuálního světa. Kromě toho by měl být vybaven také vysokým rozlišením displeje a opravdu kvalitními sluchátky pro lepší zvukový zážitek. Jihokorejský gigant také prozradil zpravodajskému serveru The Washington Post, že na projektu XR soupravy spolupracuje také s Metou a Microsoftem.

V současnosti nejsou k dispozici žádné informace o ceně ani dostupnosti tohoto headsetu, ale již nyní je jasné, že Samsung bude mít silnou konkurenci. Stává se jí třeba AR/VR headset od amerického technologického giganta Apple, který by měl být odhalen už letos na jaře a ponese výbavu pro ty nejnáročnější uživatele.