Spolu s ambiciózním smartphonem Redmi Note 13 Pro+ vydalo Xiaomi nová sluchátka Redmi Buds 5. O těch jsme vás informovali už ve středu, avšak tehdy jsme neměli k dispozici tolik podrobností jako dnes. Vycházeli jsme totiž z pouhé upoutávky, která nebyla na detaily tak bohatá jako propagační materiály, jež výrobce zveřejnil při dnešním oficiálním debutu.

Nástupce Redmi Buds 4 přichází s novým vizuálním provedením. Namísto trochu zvláštní krabičky, jež trochu připomínala vejce, sází Redmi Buds 5 na zpracování, které se může tvarem podobat například prvnímu Galaxy SmartTagu od Samsungu. Pro lepší ilustraci se můžete podívat na některý z obrázků. Nicméně, sluchátka jako taková rovněž vypadají jinak. Už se nejedná o špunty – přibyla stopka, čímž bylo dosaženo podobného designu, jako mají AirPods Pro od Applu.

Xiaomi se ale v případě nových Redmi Buds 5 zdaleka nezabývalo pouze vzhledem. Sluchátka nově vydrží hrát až 40 hodin (namísto původních třiceti) a výrobce uvádí, že z pouhých pěti minut nabíjení jste schopni vytěžit až dvě hodiny přehrávání hudby. To zní povedeně, ne?

Dalšího užitečného zlepšení se dočkala technologie aktivního potlačení hluku, jež dokáže utlumit nežádoucí zvuky přicházející z vašeho okolí až o 46 dB (Redmi Buds 4 zvládla maximálně o 35 dB). Co se týče audia jako takového, sluchátka spoléhají na 12,4mm měniče. Aby pak ostatní krásně slyšeli vás, přichází Xiaomi s dvojicí mikrofonů, které podle všeho filtrují hluk za pomoci umělé inteligence.

Redmi Buds 5, která využívají technologii Bluetooth 5.3 pro připojení k zařízením, dostala na čínském trhu cenovku 199 jüanů (v přepočtu 750 Kč vč. DPH). K dispozici bude také maskáčová varianta vytvořená ve spolupráci s módní značkou AAPE by A Bathing Ape, a to za cenu 299 jüanů (v přepočtu 1 140 Kč vč. DPH).