Xiaomi už oficiálně potvrdilo existenci osmé generace chytrého náramku Xiaomi Smart Band (dříve Mi Band), která dorazí spolu se špičkovým smartphonem Xiaomi 13 Ultra a dvojicí očekávaných tabletů. Z lákadel odhalených přes profil společnosti na sociální síti Weibo je patrné, že Xiaomi Smart Band 8 nebude jen pouhým náramkem, jak ho známe dnes.

Již při odhalení prvotního plakátu, který na chystaný chytrý náramek upozorňoval, jsme si mohli všimnout, že se Xiaomi zcela evidentně snaží o elegantnější provedení. Nejenže se tedy dočkáme řady robustnějších řemínků, ale také nám budou poskytnuty zcela nové možnosti, jak Xiaomi Smart Band 8 využít, a to díky novému mechanismu upínání řemínku.

Řemínek už nebude sloužit jako místo, kam zařízení vložíme, ale bude se přichycovat na místech nad a pod displejem. To tedy umožní zcela nové možnosti používání – z náramku bude například možné udělat „chytrý přívěšek“ a nosit jej na krku. Běžci a další sportovci mezitím budou moct Xiaomi Smart Band 8 uchytit na botu pro přesnější měření jejich fyzické aktivity. K dispozici ve finále budou zcela nové metriky, jako třeba délka kroku.

Nové produkty budou odhaleny již v úterý 18. dubna, a to ve 13:00 našeho času.