Skládací telefony od Xiaomi jsou žádaná zařízení, ale pro zdejší spotřebitele je zásadním problémem, že nejsou oficiálně dostupné mimo Čínu. To tedy výrazně komplikuje celý proces koupě, a proto jsou v našich končinách daleko populárnější řešení od Samsungu nebo dalších společností.

Nyní se ale blýská na lepší časy. Tedy možná. Zpráva zahraničního portálu GSMChina totiž nasvědčuje tomu, že nástupce letošního Mix Foldu bude první skládačkou od Xiaomi, která se podívá za hranice Číny. Mohla by se tedy ve finále dostat až k nám do Česka, pokud tedy neskončí pouze v sousedním Německu jako fotomobil Xiaomi 13 Ultra.

Xiaomi Mix Fold 4 se podle GSMChina zjevil v certifikační databázi IMEI, a to se dvěma různými modelovými označeními – 2405CPX3DC a 2405CPX3DG. Zatímco písmeno C na konci prvního má symbolizovat čínskou předurčení pro čínský trh, písmeno G, jímž je zakončeno druhé modelové číslo, údajně symbolizuje, že zařízení vyjde globálně.

Nicméně, mnozí fanoušci si také dříve mysleli, že aktuální Xiaomi Mix Fold 3 půjde pořídit i za hranicemi asijské velmoci, ale přesto byl nakonec exkluzivní pro Čínu. Je ale fakt, že GSMChina má domněnku o globální dostupností potvrzenou poměrně relevantním důkazem. I tak si ale bohužel nemůžeme být zcela jistí...

Letošní Xiaomi Mix Fold 3 nabízí čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, velkou baterii o kapacitě 4 800 mAh nebo čtyřmi fotoaparáty vyvinutými ve spolupráci se společností Leica. Podrobnosti si můžete přečíst v našem samostatném článku.