Generální ředitel Xiaomi Lei Jun se nedávno pochlubil tím, že má firma v přípravě nový skládací telefon, jenž dorazí v tomto měsíci. Xiaomi Mix Fold 3 má nabídnout čtveřici zadních fotoaparátů, které vznikly ve spolupráci s německou firmou Leica, a zřejmě půjde o zajímavého konkurenta pro nový Galaxy Z Fold 5 od Samsungu.

Lei Jun sice zveřejnil plakátek, který na Mix Fold 3 upozorňuje, ale jeho konkrétní podobu prostřednictvím něj bohužel neprozradil. Nicméně, design přední strany se objevil na uniklém snímku, který byl zveřejněn na čínské sociální síti Weibo (upozornil na něj server GSM Arena).

Vypadá to, že telefon se již dostal do rukou někomu mimo společnost Xiaomi, popřípadě zaměstnanec firmy zaslal fotografie nějaké osobě třetí strany. Externí displej telefonu, tedy ten, který se využívá, když je zařízení zavřené, bude mírně zakřivený a v jeho průstřelu najdeme selfie kameru.

Pravděpodobný autor snímku publikoval také fotografii balení, kde najdeme název telefonu, logo výrobce a informaci, že vznikl ve spolupráci s firmou Leica. Balení na první pohled vypadá docela rozměrně, ale z obrázku tohoto typu se to špatně posuzuje.

Xiaomi Mix Fold 3 bude zřejmě oznámen během větší akce, kde čínský výrobce také odhalí Xiaomi Pad 6 Max nebo Redmi K60 Ultra.