Xiaomi patří k těm oblíbenějším výrobcům, co se týče tabletů s operačním systémem Android. V dubnu uvedlo novou řadu Xiaomi Pad 6, jejíž základní model se nedávno podíval také na tuzemský trh, kde začíná s cenou 8 999 Kč. Jak se už nějakou dobu spekuluje, firma by mohla tuto generaci rozšířit o další model, který se zaměří na ještě náročnější uživatele.

O Xiaomi Padu 6 Max se začalo spekulovat v půlce července. Tehdy na jeho výskyt v databázi 3C upozornil slavný leaker Digital Chat Station, jenž o něm nyní přináší další infromace. DCS v příspěvku na čínské sociální síti Weibo uvedl, že tablet dostane obrazovku o 14palcové úhlopříčce.

Tím se naplňují mé dřívější spekulace a v praxi to také znamená, že by tablet pro určitou sortu lidí mohl představovat zajímavou alternativu pro notebook.

Velikost displeje se sice z původních 11 palců zvýší, avšak čipset zůstane bohužel stejný. DCS je přesvědčen, že Xiaomi Pad 6 Max obdrží SoC Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, který je sice velice slušný, ale nedokáže držet krok s novými vlajkovými loděmi typu Galaxy Tab S9.

Xiaomi Pad 6 Max údajně vyjde během větší akce, kde by mohlo Xiaomi představit také nový skládací telefon Xiaomi Mix Fold 3 nebo speciální přírůstek do řady Redmi K60, který ponese označení Ultra. Ten má dle nejnovějšího úniku dostat čip MediaTek Dimensity 9200+.