Nedávno spuštěný operační systém Xiaomi HyperOS má nové logo. Na sociální platformě X se jím pochlubil generální ředitel a zakladatel společnosti Lei Jun. Technologický kolos má s HyperOS za cíl sjednotit své portfolio zařízení a vytvořit komplexní ekosystém, který změní způsob, jakým jednotlivé Xiaomi produkty používáme.

Nové logo HyperOS připomíná galaxii teček, které údajně symbolizují smršť nápadů a spojení mezi lidmi v digitálním světě. „Lidé a zařízení v tečkové síti volně proudí a plynule se propojují v našem světě HyperOS jako hvězdy ve skutečném vesmíru,“ vysvětluje Lei Jun.

V souvislosti s blížícím se debutem prvního elektromobilu Xiaomi také Lei Jun ohlásil finální naplnění myšlenky propojit skrz HyperOS osoby, vozidla a domovy způsobem, jaký dosud nebyl k vidění. S vydáním auta prý bude ekosystém kompletní. V dalším z příspěvků pak Lei Jun oznámil plán udělat z HyperOS inkluzivnější a otevřenější systém.

HyperOS se mezitím dostává na první chytré telefony vlastněné uživateli ze zemí mimo Čínu. První na řadě jsou vlajkové lodě řady Xiaomi 13, sub-vlajková série Xiaomi 13T nebo populární mainstreamové modely Xiaomi Redmi Note 12. Update dorazí také na oblíbený tablet Xiaomi Pad 6.