Xiaomi na zítřejší den naplánovalo konferenci zaměřenou na technologii pro elektromobily. Jak je dobře známo, čínský technologický kolos se vývojem svých prvních elektrických aut zabývá už dlouhá léta a jeho přípravy postupně finišují. Poslední týdny byly bohaté na úniky fotografií i specifikací a teď se vozidlem pochlubil sám generální ředitel společnosti.

Šéf a zakladatel Xiaomi, Lei Jun, na sociální síti X zveřejnil upoutávku na elektromobil SU7. Ten bude čínskou firmou nabízen vedle pokročilejších modelů SU7 Pro a SU7 Max. Jak je z plakátku patrné, nová vozidla od Xiaomi budou ve velkém sázet na integraci do ekosystému HyperOS, jehož cílem je spojovat osoby, domovy a auta.

Xiaomi SU7 obdrží dle nedávných informací elektromotor s výkonem 220 kW, jenž bude pohánět zadní kola, a baterii typu LFP, o jejíž výrobu se postará čínská společnost BYD (dražší varianta dostane ternární NMC od firmy CATL). Zdroje se zmiňují také o pohotovostní hmotnosti 1 980 kg u modelu s nižší výbavou a nejvyšší rychlostí 210 km/h. Verze s lepší konfigurací bude vážit 2 205 kg a pyšnit se bude rychlostí až 265 km/h.

Po designové stránce na sebe vůz strhává pozornost díky modernímu, možná až lehce futuristickému vzhledu. Co se interiéru týče, dle uniklých fotografií se mohou budoucí majitelé těšit na dotykovou řídicí obrazovku nemalých rozměrů.

Xiaomi už do projektu údajně investovalo 10 miliard jüanů, tedy v přepočtu asi 31 miliard korun.