Xiaomi mělo na MWC 2023 obsáhlý program. Středobodem včerejšího odpoledne bylo globální uvedení smartphonů Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro nebo odhalení zbrusu nového kousku Xiaomi 13 Lite. Na náš trh byly zároveň vypuštěny stylové hodinky Watch S1 Pro nebo sluchátka Xiaomi Buds 4. I ta se mají rozhodně čím pochlubit.

Navzdory tomu, že v očích mnoha lidí je Xiaomi ten výrobce, který vyrábí levnější zařízení pro méně náročné uživatele, to není tak úplně pravda. Jasným důkazem jsou právě i sluchátka Xiaomi Buds 4 Pro, která evidentně mají za cíl konkurovat vyšší třídě, a možné dokonce i proslulým AirPodům od Applu či Galaxy Buds od Samsungu.

Nutno je přitom říct, že Xiaomi Buds 4 mají rozhodně šanci se jim vyrovnat, ne-li dokonce být lepší. Mezi jejich hlavní lákadla patří až 38hodinová výdrž s plně nabitou krabičkou (samotná sluchátka dokáží hrát kolem devíti hodin) nebo šestero různých režimů aktivního potlačení hluku. K dispozici je ale také trojice transparentních módů.

Třešničkou na dortu už je potom snad jenom to, že ke třem hodinám poslechu stačí pouhých pět minut nabíjení, anebo možnost připojení dvou zařízení současně.

Co se týče provedení, sluchátka působí velice elegantně. Spolu se svou krabičkou, jejíž design mimochodem rozhodně není to, na co jsme běžně zvyklí, jsou dostupná ve zlaté nebo černé barvě. Uvnitř se nachází 11mm měnič a trojice mikrofonů, které mají spolu s algoritmem zajistit čisté hovory i ve venkovním prostředí, kde například fouká vítr.

Jak už jsem na začátku naznačil, cenovka sluchátek je v Česku poměrně ambiciózní – Xiaomi za ně chce 5 190 korun. Co myslíte, dokážou si tuto částku díky své výbavě obhájit?