Objevují se další informace o nadcházející vlakové lodi Xiaomi 14 Ultra. Po vzoru svého předchůdce se pokusí zachytit pozornost světa zejména svými fotoaparáty, na jejichž kalibraci se bude podílet německá společnost Leica. Stejně jako další modely řady Xiaomi 14 ale nabídne také výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Od známého leakera Digital Chat Station se nyní dozvídáme další detaily, které se tentokrát točí kolem baterie. Insider v příspěvku na platformě Weibo uvedl, že Xiaomi 14 Ultra dostane 5 180mAh akumulátor, takže nabídne lepší výdrž než Xiaomi 13 Ultra nejen díky modernějšímu procesoru, ale právě i v důsledku použití větší baterie.

Co se ale bohužel nemění, je rychlost nabíjení. Zatímco Xiaomi 14 Pro zvládá dokonce 120W výkon, Xiaomi 14 Ultra budeme moct kabelem dobíjet nanejvýš 90W výkonem. Bezdrátové nabíjení zůstává na 50 W.

Předpokládá se, že Xiaomi 14 Ultra dorazí někdy v první polovině příštího roku (nejspíš v dubnu), a to spolu s řadou tabletů Xiaomi Pad 7. O té jsme vás nedávno informovali zde.