Stejně jako letos má Xiaomi i v příštím roce v plánu uvést novou vlajkovou loď, zaměřenou především na fotografování. Stejně jako Xiaomi 13 Ultra má i nadcházející Ultra verze současné čtrnáctkové řady přinést vylepšení převážně se točící kolem foťáků, aby mohla poskytnout ještě pokročilejší možnosti těm, které nahrávání videí nebo pořizování snímků skutečně naplňuje.

Model Xiaomi 14 Ultra už byl ostatně zmiňován v minulosti, což jasně nasvědčuje tomu, že se na něm v Číně opravdu pracuje. Insideři se konkrétně zmiňovali o přítomnosti nového 1palcového senzoru Sony LYT900 v jeho kamerovém ostrůvku. Podle všeho se má jednat o optimalizovanou verzi populárnějšího snímače Sony IMX989, jenž je využíván zmíněným Xiaomi 13 Ultra nebo starším Xiaomi 12S Ultra.

Spekulovalo se také o dvou 50 Mpx teleobjektivech – jednom s trojnásobným optickým zoomem a druhém s pětinásobným – nebo 50Mpx ultra širokoúhlé kameře.

Nové jsou každopádně informace o přibližném termínu vydání. Z Číny, konkrétně od známého insidera vystupujícího pod jménem Fixed Focus Digital, vzešlo tvrzení, že Xiaomi 14 Ultra dorazí v dubnu příštího roku. Vyjde tedy ve stejném měsíci jako loni Xiaomi 13 Ultra.

Podrobnosti ke globálnímu vydání zatím nemáme. Je však nutné připomenout, že model Xiaomi 13 Ultra nikdy oficiálně nebyl k dispozici na zdejším trhu, ačkoliv jej šlo pořídit kupříkladu u sousedů v Německu.