Xiaomi pokračuje ve vývoji své řady tabletů, která patří na Android scéně k těm nejoblíbenějším. Série Xiaomi Pad 6 se mohla pochlubit novým designem i hardwarovými vylepšeními a stejné novinky čekáme také u další generace. Ta by ostatně mohla vyjít na začátku příštího roku.

I tentokrát bude velmi zajímavý model Pro, který k nám ale nejspíš nedorazí. Fakt, že jsou propracovanější verze exkluzivní pro Čínu, považuji za neuvěřitelnou škodu. Už Xiaomi Pad 6 Pro totiž byl velmi lákavým kouskem, a to zejména kvůli přítomnosti rychlého čipsetu Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Xiaomi Pad 7 Pro by navíc měl být ještě o dost rychlejší, a to díky čipu Snapdragon 8 Gen 2.

Že Xiaomi přejde na ještě nabušenější procesor, se dá očekávat. Na sociální síti Weibo to navíc potvrdil známý leaker Digital Chat Station. Ten také sdělil, že Xiaomi Pad 7 Pro bude spoléhat na výkonný standard operační paměti LPDDR5X, rychlé úložiště typu UFS 4.0 a 144Hz displej. Panelová technologie bude nicméně znovu LCD, bohužel.

Stejně jako měl Xiaomi Pad 6 design kamerového modulu podobný aktuálním vlajkovým smartphonům, čili v té době Xiaomi 13, bude mít Xiaomi Pad 7 Pro fotoostrůvek v motivech série Xiaomi 14.

Další detaily nám v současné době schází. Spekuluje se však, že Xiaomi Pad 7 Pro debutuje spolu se základním modelem na prezentaci, kde se ukáže také špičkový fotomobil Xiaomi 14 Ultra.